Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Meisje van 11 jaar wint China Drone Racing Open
Modelvliegsport

Eleven-year-old Wanraya Wannapong won the 2018 China Drone Racing Open on Sunday 13 May, beating off a strong field of 61 other pilots from China and beyond – most much older than her.

The drone pilot from Thailand, who is still in junior school, was very happy with her win, which came after three days of competition in Shenzhen, the city known as a global drones hub.

“I am very happy,” she said afterwards. “I was nervous going into the final, especially as in the last minute my battery power died on my controller, so I had to plug in to a mains supply, that was nerve-wracking. But now I have won I am very happy.”

lees verder

Master Class in Advanced Safety Management
Veiligheid

Have you already planned and implemented a Safety Management System (SMS)? Excellent! But have you also recognized that safety is more than simply documenting and executing SMS processes? Are you currently planning to develop an SMS?

Do you know how to make it highly effective? More importantly: do you want to actually achieve what SMS is intended for? Then this master class in advanced safety management is for you.

lees verder

EPFU News Flash No. 56
Gemotoriseerd vliegen

Dear Readers

Attached the lastest edition of the European Powered Flying Union News Flash.

Happy reading, kind regards!

René Meier

European Powered Flying Union, President

lees verder

EASA Roadshow een groot succes
Veiligheid

EASA Op vrijdag 4 mei hield EASA haar roadshow in het Nationaal Militair Museum in Soest. De EASA Roadshow werd georganiseerd door de KNVvL en AOPA, met bijdrage van het ILT en DGLM. De dag was een groot succes, bijna 100 mensen uit luchtvaart- en luchtsportgelederen waren aanwezig.

Sinds 2009 heeft EASA op het gebied van vliegveiligheid de harmonisatie van Europese regelgeving toebedeeld gekregen. In de beginjaren heeft dit geleid tot overregulering, onnodige complexiteit, beperkingen en extra kosten bij de General Aviation. Gelukkig is dat door EASA onderkend en word nu gestreefd naar specifiek op de GA toegesneden wet- en regelgeving.

lees verder

FAI Annual Report 2017
(Top)sport

The latest edition of the FAI Annual Report, which summarises the FAI’s activities throughout 2017, is available now.

As in previous years, the 2017 report contains details about the year’s major competitions, new world records, and, of course, the amazing achievements of air sports athletes from around the world.

In it, you will also find information about the decisions taken at the FAI General Conference, and the hard work being done by the FAI officials, volunteers and head office, together with its partners, to bring the exhilaration of competitive air sports to more people than ever before.

FAI President Frits Brink said: “I am delighted to make the FAI Annual Report 2017 available to the public.

“I hope you enjoy reading it, and look forward to hearing any feedback you wish to share with us.”

lees verder

Privacy Policy KNVvL
Afdelingen

KNVvL Privacy Policy Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

De KNVvL hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KNVvL houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

lees verder

Hulpdiensten tijdens reanimatie gehinderd door drone
Drones

Bericht van Dronewatch. Een drone heeft maandagmorgen hulpdiensten belemmerd die in de Zeeuwse plaats Hulst bezig waren met een reanimatie van een hoogzwangere vrouw.

De politie ging direct op zoek naar de bestuurder van de drone en riep getuigen op zich te melden. Inmiddels heeft de bestuurder van de drone zich gemeld bij de politie. 

lees verder

Overleg afdeling Ballonvaren en FNRS
Ballonvaren

De KNVvL heeft kunnen achterhalen waar de informatie vandaan is gekomen en heeft overleg gehad met de directeur van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra).

Naar aanleiding van een incident vorig jaar is contact geweest met de KNVvL-ballonvaarder waarbij de FNRS graag enige vorm van afstemming zou willen bewerkstelligen met de KNVvL afdeling Ballonvaren. Het beoogde resultaat zou respect voor beide sectoren moeten zijn.

lees verder

Meer dan cirkels vliegen en kerosine geven
Algemeen

Editie 5 van de European Air Refueling Training (EART) zou evenzoveel deelnemers tellen. Zou, want dat liep net even anders. De inzet was echter dezelfde: met een tankeroefening een jachtvliegoefening – Frisian Flag – ondersteunen.

Ondanks een gereduceerd deelnemersveld, was de training vanaf Eindhoven weer een succes. En als het aan de organisatie ligt, is Nederland niet het enige land waar de formule toegepast gaat worden.

lees verder

Nieuwe Hollandse Waterlinie vanuit de lucht in 360º
Drones

Op het toeristische platform Show Me Holland zijn vanaf deze zomer de forten, vestingen en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een wel heel bijzondere manier te bekijken.

De highlights van het historische verdedigingswerk worden de komende weken namelijk door middel van drones vanuit de lucht in 360º vastgelegd. De eerste locaties zijn nu al vanuit een interactief vogelperspectief te bekijken op www.showmeholland.com

lees verder

Ballonfiesta Barneveld 2018
Ballonvaren

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren sprong om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren.

In dat jaar (1982) stond ballonvaarder Hans Zoet samen met de Barnevelder Ben Bläss aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Inmiddels wordt voor 2018 de 36e editie voorbereid.

lees verder

Open Dag 2018 Vliegveld Middenmeer
Gemotoriseerd vliegen

De Open Dag van Vliegveld Middenmeer op 2 juni betekent een inmiddels jarenlange traditie van vermaak en interessante bezienswaardigheden voor jong en oud.

Gedurende de hele dag kunt u als bezoeker van ons veld getuige zijn van de verrichtingen van onze Micro Light Aircraft (MLA). Daarnaast zijn er die dag diverse demonstraties van flight-simulators. Verder verwachten wij een demonstratie van een heuse SAR ‘search-and-rescue’ helikopter van de kustwacht. En als klap op de vuurpijl kunt u getuige zijn van de verrichtingen van een bezoekend Sukhoi M26 Aerobatics vliegtuig!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info