Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

EK Deltavliegen 2018 van start
Deltavliegen

Een selectie van de Nederlandse kernploeg is uitgezonden naar het Europees kampioenschap Deltavliegen in Kruševo, nabij de Albanese grens in Macedonië.  Met 90 andere piloten, uit 21 landen, zal van 9 tot 20 juli gestreden worden om de Europese titel.

In dit 11 dagen durend EK starten de deltapiloten vanaf een 1350m hoge berg, vanwaar ze taken met hoogtes tot zo’n 3.000 meter boven het zowel bergachtige als vlakke land vliegen. Met de verwachtte uitstekende weersomstandigheden in de Balkan, kunnen de grootst gevlogen afstanden in deze fysiek zware wedstrijd wel meer dan 150km gaan bedragen, waarbij vluchtduren van 5 tot 6 uren niet ondenkbaar zijn.

lees verder

Vlieghoogte ROC-light naar 120 meter
Drones

De recent door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) ingediende motie is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Hiermee zal op korte termijn de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders wettelijk worden verhoogd naar 120 meter. Wat “op korte termijn” precies inhoudt is nog niet bekend. Omdat het zomerreces tot en met 3 september duurt, verwachten we niet dat er voor deze datum duidelijkheid zal zijn.

lees verder

Utrechts Landschap kan meer reekalfjes redden dankzij drones
Drones

Rick en Rolf zijn blij: dankzij gulle donaties kunnen ze voortaan met behulp van drones nog meer reekalfjes redden. Utrechts Landschap hield begin dit jaar een wervingscampagne voor de aanschaf van twee drones. Deze helpen Rick en Rolf om nog meer reekalfjes te redden van de maaimachine.

Veldmedewerker Rick Polman en assistent-boswachter Rolf Dijkstra coördineren ieder een Reekalfjes Reddingsteam bij Utrechts Landschap. Deze teams speuren de graslanden af naar reekalfjes om te voorkomen dat ze in de maaimachine komen.

lees verder

Holwerd loopt uit voor eerste landing
Algemeen

Vrijdag 7 juli jl. werd het enige elektrische vliegtuig van Nederland met applaus onthaald op het eerste ‘Electric Only’ vliegveld bij Holwerd aan Zee. Een wereldprimeur die feestelijk werd aangekleed door vliegers van de 170 basisschoolkinderen uit Holwerd, megavliegers van De Fryske Draeken uit Drachten en muziek van Brassband Euphonia. De historische touchdown werd voorafgegaan door de zweefvliegkunsten van de Friese Aeroclub uit Leeuwarden.

lees verder

Workshop voor de General Aviation 2018
Afdelingen

Op vrijdag 9 november 2018 wordt de jaarlijkse workshop voor de kleine luchtvaart gehouden in het auditorium van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost. Het thema voor dit jaar is: ontwikkelingen aan de horizon.

De workshop wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN), Aircraft Owners and Pilots Association Netherlands (AOPA-NL) en de KNVvL.

lees verder

Commando AOCS Dutchmil overgedragen aan kolonel Zeemeijer
Algemeen

Op woensdag 27 juni heeft kolonel Dick van Ingen het commando over AOCS Dutchmil overgedragen aan zijn opvolger kolonel Marco Zeemeijer. De overdracht vond plaats op het zonovergoten paradeplein van Nieuw Milligen, waar de KNVvL als gast aanwezig was.

Wij danken Dick van Ingen voor de prettige en constructieve samenwerking in de afgelopen jaren en hebben alle vertrouwen dit te kunnen voortzetten met Marco Zeemeijer.

lees verder

Politieke steun verruiming vlieghoogte ROC-lighthouders
Drones

Door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) is een motie ingediend om de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders te verhogen naar 120 meter. De motie kreeg voldoende steun van de achterban en van minister Cora van Nieuwenhuizen en wordt vandaag (5 juli) ter stemming gebracht in de Tweede Kamer. 

lees verder

ScanEagle Defensie bij intocht Nijmeegse Vierdaagse
Drones

De ScanEagle, Defensie’s meest geavanceerde onbemande vliegtuigje zal vrijdag 20 juli, de dag van de intocht, boven Nijmegen vliegen ter ondersteuning van de politie.

Het gaat om een proef op verzoek van de politie. De UAV (unmanned aerial vehicle) zal vanaf die vrijdag om 10.00 uur gaan vliegen en blijft tot 21.00 uur in de lucht. Er is door de ministers van Defensie, en Infrastructuur & Waterstaat toestemming gegeven om die dag te vliegen.

lees verder

Elsefly 2018: back to basic
Afdelingen

ElseFly is een jaarlijks evenement op het terrein van De Strandhoeve en is bij uitstek de plaats waar alle vrije luchtsporten samenkomen. Dit jaar zullen er op Elsefly 2018 alleen paramotors, schermvliegers, parachutisten en heteluchtballonnen te zien zijn. Entree voor bezoekers is gratis.

ElseFly is een Fly-In: een evenement voor en door piloten en vliegers. Een gezellige samenkomst van iedereen die aan luchtsport doet of daarin geinteresseerd is. Of men nu zelf vliegt of als bezoeker komt: het is samen genieten van de liefde voor het vliegen.

Kortom: hier moet je bij zijn!

lees verder

EASA takes on new responsibilities
EASA

The European Aviation Safety Agency (EASA) welcomes the adoption by the Council of the European Union of updated aviation safety rules for Europe which include a new mandate for EASA.

This new mandate consolidates EASA’s scope to cover the full spectrum of the aviation landscape and reinforces the European aviation system as a whole, with the possibility for EASA and European Member States to work closer together in a flexible way.

lees verder

Verslag ALV, bestuursoverleg en bijeenkomst clubs-scholen-commissies-bestuur
Deltavliegen

Het verslag van de ALV van maart 2018 is zojuist gepubliceerd, net als het verslag van de jaarlijkse bijeenkomst voor clubs, scholen, commissies en bestuur en die van de laatste bestuursvergadering.

lees verder

EPFU News Flash No. 58
Gemotoriseerd vliegen

Dear Readers

Attached the latest edition of the EPFU News Flash. Happy reading, kind regards!

René Meier

European Powered Flying Union, President

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info