Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Samenwerking Martinair Flight Academy en EPST
Berichten van derden

De Martinair Flight Academy, gevestigd op vliegveld Lelystad en EPST, gevestigd in Utrecht, zijn een operationele samenwerking aangegaan.

Een aantal Martinair studenten zal tijdens de laatste fase van de vliegopleiding gebruik maken van de EPST Multi Crew Cooperation (MCC) en Jet Orientation Course (JOC). In deze eindfase van de opleiding gaat het onder andere om de samenwerking in een cockpit tussen twee aspirant piloten. De praktijk wordt zoveel mogelijk nagebootst op een Boeing 737NG of Airbus A320 flight simulator, waarbij “airline style” training het uitgangspunt vormt. Er wordt gewerkt aan de hand van een door EASA erkende syllabus.  

lees verder

Grote luchtvaartbeurs met unieke expositie
Berichten van derden

Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert op 2 april een grote luchtvaartbeurs waar vliegtuigliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het bijzondere werk van het WW1 Halberstadt CL IV toestel zal als onderdeel van een unieke expositie op een bijzondere manier worden onthuld en er zijn diverse lezingen bij te wonen. Daarnaast worden er, als elk jaar, allerlei bijzondere items tentoongesteld en te koop aangeboden door verenigingen clubs en stichtingen.

Voor het eerst tonen kunstenaars hun mooiste werken tijdens de grote luchtvaartbeurs. Het bijzondere werk van het WW1 Halberstadt CL IV toestel zal tijdens deze expositie te zien zijn en op bijzondere manier worden onthuld door een toneelgroep.

lees verder

Air Combat Europe spreidt vleugels over Europees luchtruim
Berichten van derden

Het formatieteam van Air Combat Europe gaat zich dit seizoen presenteren op diverse Nederlandse en buitenlandse airshows en fly-ins. De Nederlandse vliegopleidingsorganisatie, die is gebaseerd op de Luchthaven Lelystad, doet dat met vier spectaculaire vliegtuigen van het type Blackshape Prime, allemaal in een militair jasje. 

Air Combat Europe zal in het seizoen 2017 deelnemen aan een aantal Europese airshows. In  het voorjaar zullen de piloten van ACE met hun vliegtuigen te zien zijn bij ´Volkel in de Wolken´ op 28 mei, bij de Oostwold Airshow op 4 en 5 juni, en bij de airshow van de luchtmacht van Noorwegen op de vliegbasis Sola op 10 en 11 juni. 

lees verder

Master Class Incident Investigation
Berichten van derden

The art and craft of incident investigation, 20-24 March 2017

The Amsterdam University of Applied Sciences is proud to present a master class on Incident Investigations with prof. dr. John Stoop. In this highly interactive, demanding and challenging master class you will be introduced to the art and craft of incident investigation in all transport domains, with emphasis on railways and aviation. The master class is unique due to a synthesis between all phases of the investigation process: fact finding, analysis and recommendations.

lees verder

Airport Development Conference 2017
Berichten van derden

We are pleased to announce that the 3rd edition of the Airport Development Conference series (AIRDEV) will take place in Amsterdam on 12 and 13 October 2017, organized by the Amsterdam University of Applied Sciences in collaboration with the University of Lisbon and the University of Antwerp. 

The current scenario for the airport industry is characterized by inherent unpredictability and increasing volatility. Digital technologies are reshaping airport users' experience. Digital economy is profoundly changing business strategies and models of airport industry and others.

lees verder

Luchthavenbesluit Twente Airport vastgesteld
Berichten van derden

De ontwikkeling van Twente Airport is weer een stap dichterbij. Vandaag stelden Provinciale Staten het luchthavenbesluit vast. In dit besluit zijn randvoorwaarden op gebied van milieu vastgelegd voor het gebruik van de luchthaven door het vliegverkeer.

Het luchthavenbesluit is nodig om de nieuwe vliegfunctie op de voormalige Vliegbasis Twenthe te realiseren, als onderdeel van Technology Base. Met de vaststelling van het luchthavenbesluit ligt de provincie Overijssel op koers om eind maart het bevoegd gezag over te nemen van het Ministerie van Defensie. Het ministerie trekt volgens planning op 30 maart de militaire status in, die de luchthaven nu nog heeft. Op die datum kan Twente Airport als civiele luchthaven worden geopend.

lees verder

9e editie Oostwold Airshow
Berichten van derden

Op 4 en 5 juni, 1e en 2e Pinksterdag 2017, kiezen in Oostwold meer dan tien internationale warbirds het Oost-Groninger luchtruim. Dat is voor de grootste particuliere luchtvaartshow van Nederland een absoluut record.

Zo zullen o.a. een zeer bijzondere Curtiss Hawk 75, twee P-40 Warhawks, verschillende Spitfires, Harvards en Mustangs, waaronder de spectaculaire Noorse P-51 “The Shark”, hun kunsten gaan vertonen. Onder het motto ‘Time Flies’ kunt u met Pinksteren genieten van duizelingwekkende aerobatic stunts en bijzondere vliegtuigen uit binnen en buitenland.

lees verder

NLR en TU Delft voorop in ontwikkeling hybridevliegtuig
Berichten van derden

In het Europese samenwerkingsproject Clean Sky 2 zijn NLR-Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en de TU Delft gestart met het NOVAIR (Novel Aircraft Configurations and Scaled Flight Testing Instrumentation)-project om vliegtuigconfiguraties te ontwerpen met een hybride aandrijving. Hierbij levert een gasturbinemotor elektriciteit op waarmee via elektromotoren het vliegtuig wordt aangedreven. Initiële studies geven aan dat met een dergelijke aandrijving in combinatie met een radicaal nieuw vliegtuigconcept ongeveer 10 procent op brandstofverbruik kan worden bespaard. Naar verwachting zal in 2021 het eerste demonstratiemodel van een dergelijk vliegtuigconcept worden getest. De totale EU-bijdrage aan NOVAIR is ruim 5 miljoen euro, waarvan ruim 3 miljoen euro gereserveerd is voor NLR. Het project heeft een looptijd van zes jaar.

In de zoektocht naar het verminderen van de negatieve invloed van luchtverkeer op het milieu is een hybride elektrische aandrijving oftewel Hybrid Electric Propulsion-HEP een tussenstap naar volledig elektrisch vliegen. De energie dichtheid van de huidige accu’s is nog niet toereikend om volledig elektrisch te kunnen vliegen met grotere vliegtuigen over grote afstand.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info