Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Programmering Oostwold Airshow zo goed als rond
Berichten van derden

De organisatie van de 9e Oostwold Airshow presenteert voor de eerste keer in zijn bestaan een zestig minuten durend showblok compleet gevuld met warbirds. Met deze primeur is de programmering voor de beide showdagen, op een paar details na, ingevuld.

Tijdens dit ‘warbirds blok’ krijgen de bezoekers de kans om maar liefst negen verschillende vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals P51 Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawks en de zeldzame Curtiss Hawk 75, van zeer nabij mee te maken.

Van het starten van de motoren tot het wegtaxiën, het oplijnen tot de take- off, het publiek staat overal met de neus bovenop. De warbirds vliegen zowel in indrukwekkende formaties als solo hun display.

lees verder

Parachutespringen met poppen
Modelvliegsport

Bericht van Omroep Flevoland

Relaxed maar bloedfanatiek sturen ze hun poppen naar de middenstip. Tenminste, dat is de bedoeling. Door de stevige wind landen sommige poppen in een omgeploegde akker verderop, of zelfs snoeihard tegen een gebouw. De deelnemers aan de eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap RC Parachutespringen in Almere hebben niet het beste vliegweer, maar dat mag de pret niet drukken. 

RC Parachutespringen lijkt op parachutespringen, maar dan met houten poppen van ongeveer 2 kilo. Een modelvliegtuigje laat een aantal poppen met een parachute eraan vanaf een paar honderd meter hoogte vallen. De poppen worden vanaf de grond bestuurd. Het doel is om zo precies mogelijk op een grote middenstip te landen. Wie het minste strafpunten heeft wint.

lees verder

Voorjaarsdag Luchtvaart Historische Vereniging
Berichten van derden

Noteer in uw agenda! Op zondagmiddag 30 april organiseert de Luchtvaart Historische Vereniging (LHV) haar jaarlijkse Voorjaarsdag.

Aan bod komen presentaties over de historie van de ballonvaart en er vindt een veiling van lucht(ballon)vaartboeken plaats.

We hebben LHV-lid Hans van Hoesel bereid gevonden een presentatie te houden over zijn enorme collectie antieke ballonborden en waaiers. Tevens neemt Hans een aantal exemplaren ter bezichtiging mee. Hans van Hoesel is behalve verwoed verzamelaar, ook ballonvaarder, vliegenier en hij was vele jaren voorzitter van de afdeling Ballonvaren van de KNVvL.

lees verder

H55, a solar impulse technological spin off
Berichten van derden

After building the 2 Solar Impulse electric airplanes and flying 5 days and 5 nights non-stop over the Pacific in Solar Impulse 2, the longest flight ever of a single pilot airplane, Solar Impulse’s Co-Founder André Borschberg is now taking electric propulsion technology a step further. H55, which he co-founded, will develop and leverage the potential of electric propulsion in the world of aviation, making air transport cleaner, quieter, safer and more affordable.

H55 focuses on the entire propulsion chain starting from the energy source and its management, right through thrust and power, as well as pilot interface and all control systems. H55 ‘s electric demonstrator aircraft, aEro1, has successfully flown more than 50 hours with a battery endurance exceeding more than 1 hour.

lees verder

Classic Cars & Aeroplanes
Berichten van derden

In het weekend van 17 en 18 juni 2017 organiseert Vliegend Museum Seppe de derde editie van Classic Cars & Aeroplanes. , Een weekend vol klassieke vliegtuigen en auto’s.

Vliegtuigen

  • Tientallen Oldtimer vliegtuigen
  • Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers (NVAV)
  • Wings to Victory (zaterdag)
  • Messerschmitt Me 109 (met Prof Dr Willy Messerschmitt…)
  • Ballonvaarten tegen unieke actietarieven op vrijdagavond 16 juni, zaterdagavond 17 juni en zondagavond 18 juni
  • Rondvluchten in een Antonov 2  
  • In voorbereiding: Wings & Wheels theater: doorlopende voorstellingen “ter land, ter zee en in de lucht”

lees verder

Historisch bevrijdingsvliegtuig na jaren 'ergens in een schuur' gevonden
Berichten van derden

Bericht van NOS.nl.

Een unieke vondst in een Noord-Hollandse schuur: daar werd na jaren van vermissing een bevrijdingsvliegtuigje is teruggevonden. Het vliegtuig speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het op 5 mei 1945 in het nog bezette Amsterdam landde. 

Op 6 mei landde het vliegtuig voor de tweede keer in Amsterdam. Een groot deel van Nederland was toen al bevrijd, maar Amsterdam nog niet. Dat gebeurde op 8 mei.

Arno van der Holst, oud-directeur van Aviodrome, vond het toestel. Dat was bij toeval, vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik wist al een tijd dat het vliegtuigje in een schuurtje stond en ben erachteraan gegaan. De eigenaar vertelde me uiteindelijk het hele verhaal van het vliegtuigje. Daar ging mijn hart sneller van kloppen."

lees verder

Samenwerking Martinair Flight Academy en EPST
Berichten van derden

De Martinair Flight Academy, gevestigd op vliegveld Lelystad en EPST, gevestigd in Utrecht, zijn een operationele samenwerking aangegaan.

Een aantal Martinair studenten zal tijdens de laatste fase van de vliegopleiding gebruik maken van de EPST Multi Crew Cooperation (MCC) en Jet Orientation Course (JOC). In deze eindfase van de opleiding gaat het onder andere om de samenwerking in een cockpit tussen twee aspirant piloten. De praktijk wordt zoveel mogelijk nagebootst op een Boeing 737NG of Airbus A320 flight simulator, waarbij “airline style” training het uitgangspunt vormt. Er wordt gewerkt aan de hand van een door EASA erkende syllabus.  

lees verder

Grote luchtvaartbeurs met unieke expositie
Berichten van derden

Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert op 2 april een grote luchtvaartbeurs waar vliegtuigliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het bijzondere werk van het WW1 Halberstadt CL IV toestel zal als onderdeel van een unieke expositie op een bijzondere manier worden onthuld en er zijn diverse lezingen bij te wonen. Daarnaast worden er, als elk jaar, allerlei bijzondere items tentoongesteld en te koop aangeboden door verenigingen clubs en stichtingen.

Voor het eerst tonen kunstenaars hun mooiste werken tijdens de grote luchtvaartbeurs. Het bijzondere werk van het WW1 Halberstadt CL IV toestel zal tijdens deze expositie te zien zijn en op bijzondere manier worden onthuld door een toneelgroep.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info