Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Historische luchtfoto's: hulp gevraagd!
Berichten van derden

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft onlangs bijna tweeduizend historische luchtfoto's van Nederland vrijgegeven. Het NIMH stelde vorig jaar ook al duizend foto's beschikbaar. 

Bekijk de foto's op de beeldbank van het NIMH

De foto's moeten volgens het NIMH een "completer overzicht geven van hoe Nederland er in de jaren twintig en dertig van boven uitzag". De beelden zijn afkomstig van de Luchtvaartafdeeling, die de voorganger was van de Koninklijke Luchtmacht. Veel foto's werden gemaakt tijdens militaire oefeningen of werden gebruikt om landkaarten te maken. 

lees verder

It's electrif(l)ying
Berichten van derden

Op zondag 8 juli organiseert FlightLevel in samenwerking met iFly, Stichting Exploitatie Vliegveld Drachten en vliegclub Fryslân op vliegveld Drachten een event rond duurzame mobiliteit en elektrisch vliegen.

Op deze dag is er een elektrisch vliegtuig te bewonderen op vliegveld Drachten, de Pipistrel Alpha Electro (registratie I-D057). Een elektrisch vliegtuig is echt uniek. Er vliegt er maar één van in Nederland.

Ook zal er een belevingsvlucht vertrekken vanaf vliegveld Drachten.

lees verder

Martijn Kersten in de aanloop naar het WK Advanced Aerobatics
Berichten van derden

Als 20e staat hij, als enige Nederlander, op de lijst van internationale ingeschreven deelnemers, 57 in totaal. Martijn Kersten, een nuchtere Brabander, die daar, in de voetsporen van Frank Versteeg, zal meestrijden om de titel met een geleende Extra 330SC. 

Van 16 t/m 26 augustus 2018 vinden de 13 FAI Advanced Aerobatics wedstrijden plaats in Strenijc; de week ervoor is hij daar al om te trainen, Martijn Kersten, een man met een missie…letterlijk.

lees verder

Piloot met de Vijf Strepen
Berichten van derden

Graag wil ik je via deze mail op de hoogte brengen van het feit dat er hard gewerkt wordt aan het maken van een jeugdboek. Het boek heeft de naam: Piloot met de Vijf Strepen. De schrijver van het boek is Hans Nordsiek. De illustraties worden gemaakt door Jan Lieffering en de vormgeving ligt in handen van Lisa Strijbosch. Redactie wordt gedaan door Gerard Sonnemans, de uitgever is Menuet. Het belooft een prachtig boek te worden.

lees verder

Landingsbaan Vliegveld Midden Zeeland uniek in zijn soort
Berichten van derden

Een verharde baan stond al zo’n vijfentwintig jaar op het verlanglijstje van Vliegveld Midden Zeeland. De duizend meter lange en dertig meter brede start- en landingsbaan was met slecht weer amper bruikbaar. Wanneer het veel had geregend, gaven de vliegtuigen veel schade aan de grasmat. Een verharde baan betekende minder schade en ook kon er langer worden gevlogen, was het idee.

Op 1 november 2013 werd het nieuwe luchthavenbesluit voor het vliegveld Midden-Zeeland definitief goedgekeurd, waardoor in 2014 een verharde baan zou worden aangelegd. Nu, bijna vier jaar later, ligt er een hybride grasbaan van natuurgras dat is verhard met kunstvezels uit oude kunstgrasvelden, aangelegd door Traas en Ovaa Sport B.V. uit Heinkenszand.

lees verder

De fascinerende wereld van de ballonvaart
Ballonvaren

Op 5 april 2018 vertoont Ben Bläss om 20.00 uur in het Schaffelaartheater te Barneveld zijn vermaarde multimedia show met als titel: “De wonderlijke wereld van de ballonvaart” of “Ballonvaren over drie continenten”.

Ben is de geestelijke vader van Nederlands oudste ballonfestival (Internationale Ballonfiësta Barneveld) en wereldwijd gerespecteerd als ballonfotograaf.

De avond zal helemaal in het teken staan van de ballonvaart.

lees verder

Vijf jaar vliegende tieners
Berichten van derden

Voor het vijfde jaar worden deze zomer op Lelystad-Airport Vliegkampen voor kinderen georganiseerd. Kinderen en jongeren van 11-18 jaar krijgen daarbij hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een week die volledig in het teken staat van zelf leren vliegen. Vanwege de lustrumviering krijgen de Vliegkampen bij de vliegschool Zelf Vliegen dit jaar een extra feestelijk tintje.

Tijdens deze vijfdaagse Vliegkampen mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen onder leiding van een ervaren vlieginstructeur. Ze leren tijdens de echte vlieglessen hun vliegtuig zelf te starten en te landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

lees verder

Luchtvaartbeurs Rotterdam 2018
Berichten van derden

Op zaterdag 21 april 2018 wordt er weer een luchtvaartbeurs georganiseerd op Rotterdam The Hague Airport. Deze beurs vindt zijn oorsprong in het najaar van 1996 toen, in samenwerking met Arinieuws Nederland, de eerste beurs werd georganiseerd onder de naam Dutch Spotters Convention (DSC).

Nog steeds is deze beurs dé plaats voor de Nederlandse luchtvaartenthousiast om allerlei luchtvaart gerelateerde zaken te kopen, te verkopen of te ruilen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info