Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

9de plaats EK Formatiespringen

17 augustus 2017

Parachutespringen

Het Nederlandse team 'Out of the Blue' heeft bij het Europees kampioenschap Formatiespringen bij het onderdeel FS4 de 9de plek behaald. Dit valt binnen de top10 doelstelling van NOC*NSF die de KNVvL ook onderschrijft.

De wedstrijd had helaas te leiden van veel slecht weer. Slechts 5 van de 10 ronden konden versprongen worden. Het team bestaat uit Mechie Voermans (captain) Leon van Leeuwen, Mandy Feijen, Danny Dörfel, Bart Daenen (video) en Rogier Carper (reserve).

Daarbij nam Mike Pennock deel aan de internationale scheidsrechterscursus voor formatiespringen. Mike slaagde hiervoor en mag nu ook internationale wedstrijden jureren. De KNVvL feliciteert het team en Mike met deze resultaten.

Formatiespringen

Bij formatiespringen moeten zoveel mogelijk gelote formaties worden gemaakt, binnen een vastgestelde tijd. De werktijd start als een van de teamleden het vliegtuig verlaat en eindigt bij FS4 na 35 seconden. De formaties worden gejureerd aan de hand van de beelden van de videospringer die tegelijk met het team het vliegtuig verlaat. Het team dat de meeste formaties totaal heeft kunnen maken over de wedstrijdronden is winnaar.

Op dit EK was het team Hayabusa (België) winnaar. Alle wedstrijdresultaten zijn te vinden op ipc-wcresults.org.uk/Saarlouis2017.

Foto's van het evenement vind je op flickr.com.

 

Foto's:
Boven: Openingsceremonie binnenkomst Nederlandse deelnemers.
Onder: Proosten op behalen scheidsrechtersexamen Mike Pennock (links).

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info